
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: 3 vajcia, 2 dl oleja, 2 dl práškového cukru, 2 dl mlieka, 2,5 dl polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 prášok do pečiva PLNKA: 500 g tvarohu, 250 g masla, 2 vanilky, 6 PL práškového cukru\ POLEVA: 2 zlaté klasy, 8 dl vody, 2 balíčky tangu, 7 PL kryštálového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
KORPUS: vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme žĺtka a postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva, mlieko, olej a nakoniec kakao. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180 stupňoch.
PLNKA: rozmixovaný tvaroh zmiešame so zmäknutým maslom, a cukrom. Roztrieme na vychladnutý korpus
POLEVA: Do polovice vody dáme zlatý klas a rozmiešame, druhú polovicu dáme variť s cukrom - uvaríme ako puding. Keď bude hmota hustá pridáme tangy a ešte chvíľu povaríme. Necháme takmer úplne vychladnúť a polejeme koláč.
Pod polevu môžeme dať aj mandarínky.
Je dobré ho nechať aspoň cez noc stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť :)