Sobášnica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g farebnej fazule /ja používam tak 300 g a je toho dosť/
500 g kyslej kapusty
4 zemiaky
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
250 ml smotany na varenie
Olej
6 zrniečok celeho čierneho korenia
Soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode.
Potom ju dáme variť s celým čiernym korením domäkka.
V daľších hrncoch si uvaríme zvlášť prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť očistené zemiaky pokrájané na kocky.
Keď je fazuľa už mäkká, pridáme k nej scedené uvarené zemiaky a uvarenú kapustu.
Dochutíme roztlačeným cesnakom a soľou.
Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na oleji do sklovita. Hotovú ju pridáme ku kapustovej zmesi.
V smotane si rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do zmesi a necháme povariť.
Ak je malo slané, tak ešte dosolíme.
Podávame s chlebom alebo pečivkom.
Dobrú chuť