Pečenie na objednávku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Roláda: piškóta - 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, cca 1/4 prášku do pečiva, lyžička oleja. Plnka: smotanový puding, 3 dl mlieka, 1 palmarin alebo hera, práškový cukor podľa chuti, pikantný džemik na potretie piškóty, kokosová múčka na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškótu pečiem podľa maminho overeného spôsobu, ak 5 vajec, tak po 5 lyžíc z ostatných surovín, ak 3 vajcia, tak po 3 lyžice. Takže 5 bielkov vyšľahať s cukrom až na betón :) Pridať žĺtka a na záver jemne primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva a trošičku oleja. Pod piškótu dávam na plech desiatový papier. Po upečení ešte teplú piškótu opatrne zrolujte. Na krém uvarte puding klasickým spôsobom, len menej mliečka. Po vychladnutí zašľahať mäkký palmarin a práškový cukor podľa toho aké sladké ľúbite. Piškótu opatrne roztočte, papier zlúpte a zlúpte aj vrchnú vrstvu z piškóty (ide pekne dole), aby potom držalo všetko pekne pokope. Natrite džem, potom plnku, trošku plnky odložte na potretie rolády, stočte, natrite zvyšným krémom a posypte kokosovou múčkou. Snáď som na nič nezabudla :)