Polievka zo zelenej fazuľky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
struky zelenej fazuľky, zemiaky, vegeta, čierne mleté korenie, soľ, čierne celé korenie, celé nové korenie, rasca, ocot, smotana na varenie, hl. múka
POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnca s vodou dáme premytú fazuľku, pridáme rascu a 3-4 zrniečka čierneho celého a nového korenia. Varíme, kým nie je fazuľka polomäkká.
Potom pridáme očistené, nadrobno nakrájané zemiaky, čierne mleté korenie, soľ a vegetu. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
Do pohára so smotanou pridáme 1 lyžicu hladkej múky a poriadne zmes rozhabarkujeme. Potom ju vlejeme do hrnca a premiešame.
Za občasného miešania polievku zavaríme a odstavíme. Do vypnutej polievky dáme 4-5 lyžíc octu (podľa chuti) a pomiešame. Polievku podávame teplú.