Mandarínková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4vajca,120g kr. cukru,1 vanilku,3 PL teplej vody, 120g hladkej múky,20g kakao,1 ČL PDP. Náplň : 250 g kompotových mandariniek, 200 ml šľahačkovej smotany,250 g bielého jogurtu,200 g prašk. cukru, šťava z 1 citrona,8 platky želatíny,50 ml vody. Dohotovenie a ozdobenie: kompotove mandarínky , 2 sačky žltéj tortovej želatíny . Na ozdobenie môže byť aj ešte šľahačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajca vyšľahame s cukrom a vodou do peny. Potom primiešame múku , kakao a PDP.Tortovu formu o priemere 24 cm vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.Vylejeme do nej cesto a pečieme v trube pri teplote 175 st. Po upečení nechame vo forme vychladnuť.
Pripravíme si náplň.Mandarínky zlejeme a rozmixujeme pridáme k nim šťavu z 1 citrona , jogurt a praš. cukor a premiešame.Želatínu si namočime v 50 ml vode a nechame napučať asi 10 min. Potom ju zohrejeme aby sa nám rospustila a vlejeme k mandarinkovej mase.Osobitne si vyšľaháme šľahačku a pridáme k mandarinkam a premiešame do hladká. Hotovu náplň vylejeme na korpus a uložíme do chladničky aby nam to stuhlo.Ja som okolo korpusu dala alobal aby mi želatína pekne držala .Po stuhnutí poukladáme na vrch mandarínky a vylejeme na ňu želatinu urobenu podľa návodu na šačku a necháme do druhého dňa stuhnuť.A potom len papame a mlsame.Je vyborna osviežujúca.

Upečieme si korpus
tieto veci potrebujeme na plnku a želatínu.Foto k plnke som zabudla urobiť
takže tu už mám na korpuse vyliatu a stuhnutu plnku a na to poukladáme mandarínky
uvaríme si želatinu podľa návodu
vylejeme na tortu a dáme stuhnuť
na druhy deň som odobrala okraj s formy aj alobal a takto to pekne vyzerá