
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 druhy fazule, šošovica, kúsok údenného mäska, zemiaky, mrkva, soľ, čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
táto polievka je vhodná aj pri "sacharidovom" dni v 90 dňovke!!! ( samozrejme okrem mäska)
![]() |
1. Večer pred tým si namočíme fazulu, ja používam 3 druhy pre pestrosť polievky ( veľkú hnedú, strednú fľakatú a malú bielu) |
![]() |
2. Pri varení postupujeme jednoducho, začneme s varení údenného mäsa ( v prípade, že ho už máte uvarené z predchádzajúcich dní, pridávajte ho až po uverení fazule do polomäka), keď je údené uvarené, vyberieme ho a nakrájame na kocky. Do vody v ktorej sa varilo mäsko pridáme najväčšiu fazuľu ( ja dávam aj s vodou v ktorej bola namočená) a postupne pridávame zvyšné 2 druhy varíme do polomäka... |
![]() |
3. Keď je fazula z 75 % uvarená pridáme šošovicu a chvíľu povaríme ( netreba dlho, šošovica zmäkne hneď), potom pridáme naraz zemiaky nakrájané na kocky a mrkvu na klasické krúžky.. Veríme pokým nie sú mrkva a zemiaky mäkké. |
![]() |
4. Polievočku osolíme okoreníme a podávame. Kto nedrží dietu tomu dáme do taniera široké slíže a kopček kyslej smotany.. alebo sa dá papať aj s čerstvým celozrnným rohlíkom, chlebom PRAJEME DOBRÚ CHUŤ...... Lucka a Marek |