Best pancakes in the world (najlepšie "americké" lievance)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Skúšala som lievance od Nigelly a aj tradičné slovenské, ale toto nemá chybu... Rýchle, jednoduché a veľmi vďačné, najmä raňajkové jedlo. Na cca 15 ks potrebujete: 3 vajcia / 0,6 l mlieka / cca 600 g hladkej múky / 170 g cukru - môže byť aj práškový aj kryštál - čo máte doma / 4 ČL prdopeč (2 balíčky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia + mlieko spolu vymiešame - najlepšie mixérom. Pridáme všetky ostatné suroviny a znovu vymixujeme do pomerne hustejšej hmoty. Cesto by malo nechávať akoby "stopu" po vytiahnutí metličiek z cesta. Nech je skôr husté ako redšie, a ak treba pridáme ešte múku ak je ešte riedke alebo mlieko, ak je príliš husté. Malo by byť naozaj pomerne husté... A necháme min. 1/2 hodinku stáť. Na palacinkovej (alebo inej) panvici roztopíme trošku masla a nalejeme cesto. Veľkosť asi ako malý tanierik zo šálky na kávu a pečieme tak 4 min z každej strany na slabom plameni. Vrchná strana by mala byť pred otočením ešte "mokrá".
Priemer teda tak 10 - 15 cm. Najlepšie sú poliate javorovým sirupom, alebo s čokoládovým toppingom. Lekvár je tiež fajn, ale urobte si toto papanie luxusnejšie a neoľutujete :) Fotky pridám nabudúce až ich budem znovu robiť. A tu je VIDEOrecept, ktorým som sa nechala inšpirovať, aby ste lepšie vedeli ako nato: http://www.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY