Jablkový mrežovník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto : 600g polohrubá múka, 300g palmarin, 200g praškový cukor, 2 vajcia, 1 PDP ................................. Plnka: 2 kg jabĺk, 100g kryštálový cukor, mletá škorica
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento chutnučký jablčník mám z Receptov zo života...je trošku pracnejší, ale tá námaha stojí za to :)
 |
z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 min. postáť. Keď nám cesto odpočíva,ošúpeme si jablká, postrúhame ich , pridám cukor ,podľa chuti škorice a premiešame. |
 |
cesto si rozdelíme na 3 časti- /jedna môže byť menšia/ . Hlbší plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na pomúčenej doske si rozvaľkáme jednú časť cesta na veľkosť plechu, na ktorý ho preložíme. |
 |
na preložené cesto dáme polovicu jablkovej plnky. Na plnku pomocou valčeka dáme druhé rozvaľkané cesto a potrieme zvyškom plnky. |
 |
plnku si zarovnáme. Rozvaľkáme si najmenší diel cesta a pomocou radielka si narežeme pásiky a ukladáme do mriežky na plnku. |
 |
Koláč dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 40 min. |
 |
Vychladnutý mrežovník posypeme práškovým cukrom a servírujeme :) |