Domáce hamburgery



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

žemličky alebo bagetky + mleté mäso + soľ + mleté čierne korenie korenie + grilovacie korenie + horčica + olej + vajcia + šalátové listy + plátkový syr + kečup + paradajka + tatarská omáčka alebo majonéza alebo dresing podľa chuti + cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto hamburgery sú výborné ako nedeľné raňajky, keď máte viac času na prípravu alebo ako dobrá desiata na party či oslavu. Mäsko môžme pripraviť doma na panvici alebo na záhradnom grile - chutí ešte lepšie, lebo má v sebe tú krásnu ohňovú chuť.

Postup:

-mleté mäso rozbijeme vidličkou v miske
-pridáme vajce, trochu horčice, osolíme, opepríme a pridáme grilovacie korenie
-z mäska na dlani vytvarujeme placičky a opražíme na oleji v panvici alebo na grile z oboch stán (cca. 5 minút z každej strany)
-žemľu rozkrojíme a natrieme horčicou, kečupom, tatárskou a na to položíme hrubý plátok sviežej cibule
-položíme plátok zeleného šalátu (my používame na takéto veci ľadový, lebo je krásne chrumkavý)
-urobíme si volské oko
-na šalát položíme upečené mäsko, naň dáme volské oko, plátok syra (najlepší je nejaký údený, dá to mäsku dobrú chuť) a plátok paradajky
-kedže máme radi pikantikuš jedlo :) my to ešte pokvapkáme chilly omáčkou
-priklopíme druhou polovicou žemle, ktorú si predtým tiež chvíľu ogrilujeme alebo opečieme, aby bola pekne chhrumkavá