Bryndzová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bryndza + kyslá smotana alebo biely jogurt + soľ + čierne korenie + vajcia + tavený syr (v črievku alebo trojuholník) + horčica + mletá červená sladká paprika + cibuľa + petržlenová vňať alebo pažítka + kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

Bryndzová pomazánka je najlepšia pekne odležaná, aspoň počas noci ju treba nechať pekne odpočinúť v chladničke. A my máme radi takú, v ktorej je veľa veľa vajíčok a cibuľky - na jednu bryndzu dávame aspoň 3 vajíčka a 1 celú cibuľu.

Postup:

-uvaríme si vajíčka na tvrdo
-do misky nadrobno nakrájame cibuľku a zelené (buď petržlenovú vňať alebo pažítku)
-rozdrobíme bryndzu
-pridáme tavený syr, horčicu a kečup
-osolíme, okoreníme, opaprikujeme
-nakrájame vajíčka
-zriedime do požadovanej hustoty smotanou alebo jogurtom
-vymiešame (kto má rád najemnučko, môže rozmixovať, je dobrá aj taká)