
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Grahamový toustový chlieb 36 plátkov, nátierkové maslo 3ks, bambino, 2 vajcia, údené mäsko, cesnak, šunka, salám, syr, cherry paradajky, reďkovky, uhorka, iná zelenina
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozložíme 12 chlebíkov, natrieme nahrubo jednou nátierkou, pokladieme šunku a salám, 2. poschodie pokladieme ďalšie chlebíky natreté aj zospodu, zvrchu ich natrieme nahrubo ďalšou nátierkou, obložíme syrom, 3. poschodie chlebíkov natretých aj zospodu, zvrchu natrieme len čistou nátierkou, obsypeme najemno nastrúhaným syrom, ozdobíme podľa vkusu. Nátierky si vyrobíme z nátierkového masla, bambina, vajíčok, cesnaku, alebo zmiešaním s pomixovaným údeným, alebo aké máme radi. Pozor na soľ! Je veľmi slaná, keď dáte veľa údenín. Torta má tri poschodia a je veľmi sýta, preto je ideálne rozkrojiť každý chlebík ešte šikmo napoly - trojuholník. Tak nám z 12 chlebíčkov vznikne 24. Podávame s bohatou zeleninovou oblohou.