Slaná torta 24 porcií



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Grahamový toustový chlieb 36 plátkov, nátierkové maslo 3ks, bambino, 2 vajcia, údené mäsko, cesnak, šunka, salám, syr, cherry paradajky, reďkovky, uhorka, iná zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozložíme 12 chlebíkov, natrieme nahrubo jednou nátierkou, pokladieme šunku a salám, 2. poschodie pokladieme ďalšie chlebíky natreté aj zospodu, zvrchu ich natrieme nahrubo ďalšou nátierkou, obložíme syrom, 3. poschodie chlebíkov natretých aj zospodu, zvrchu natrieme len čistou nátierkou, obsypeme najemno nastrúhaným syrom, ozdobíme podľa vkusu. Nátierky si vyrobíme z nátierkového masla, bambina, vajíčok, cesnaku, alebo zmiešaním s pomixovaným údeným, alebo aké máme radi. Pozor na soľ! Je veľmi slaná, keď dáte veľa údenín. Torta má tri poschodia a je veľmi sýta, preto je ideálne rozkrojiť každý chlebík ešte šikmo napoly - trojuholník. Tak nám z 12 chlebíčkov vznikne 24. Podávame s bohatou zeleninovou oblohou.