Šľahačková bábovka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 šľahačka (môže byť aj skysnutá), 2 hrnčeky polohr. múky (biela+špaldová), 1/2 hrnčeka trstinového cukru, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 2/3 PDP, 10 kvapiek stévie, čokoládový zajac alebo iná čokoláda, maslo a kokos na vymastenie formy
POSTUP PŘÍPRAVY
Šľahačku, ktorá nám skysla skôr ako sme ju stihli spotrebovať, necháme prevrieť s vanilkovým cukrom. Po vychladnutí pridáme vmiešame vajíčka a stéviu. Zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme tekutú časť a jemne spojíme. Ak sa potrebujeme zbaviť veľkonočných alebo vianočných zajacov, vajíčok a mikulášov, je to ideálne riešenie. Rozdrobíme ich a vmiešame do cesta. Nalejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy na bábovku a pečieme na 180°C 30-40min.