
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Jedne z prvých koláčikov, ktoré som sa naučil piecť :-)... Piškóta: 5 vajec, 150g polohrubej múky, 150g kryštálového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku - žĺtky vyšľaháme dobiela s cukrom, múku zmiešame s kypriacim práškom, bielka vyšľaháme dotuha a striedavo zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty - pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Po vychladnutí natrieme lekvárom /napr. malinovým/.
POSTUP PŘÍPRAVY
Na lekvár poukladáme piškóty namočené do kávy /nesladenej/ a natrieme krémom. vrch polejeme čokoládou.
Krém: 5 vajec, 10 PL kryštálového cukru ušľaháme nad parou dohusta, vmiešame 1 ČL instantnej kávy, necháme vychladnúť a vyšľaháme s 250g masla.