Karé s feniklom, zemiakmi a citrónom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 rezníky z karé bez kosti, 2 lyžice olivového oleja, 1 buľva feniklu pokrájaná na plátky,1 veľká cibuľa pokrájaná na plátky, 2 strúčiky cesnaku pokrájané na plátky, 5 -6 menších zemiačikov pokrájaných na štvrťky, šťava z pólky citróna, soľ, mčk, solčanku
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z dobrého jedla upravený podľa mňa.
 |
Rezníky trochu vybúchajte, pridajte soľ, mčk a solčanku. Odložte bokom. Mne na obrázku soľčanka chýba. Rúru zohrejeme na 200 stupňov. |
 |
Na oleji opražte cibuľu do sklovita. |
 |
Pridajte cesnak. |
 |
Pokračujeme zemiakmi. Po pridaní každej suroviny chvíľu osmažte. |
 |
A prichádza na rad fenikel. Zmes v panvici polejte citrónovou šťavou, pridajte soľ a korenie podľa chuti. |
 |
Celú zmes dáme do sklenenej misy. |
 |
Na zmes položíme na oleji z prudka opečené mäsko a dáme do rúry na 30 minút. Potom odokryjeme a pečieme ďalších 10 min. |