zapečené kuracie prsia so šparglou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks (nie páry) kuracích prs, 6 stoniek špargle, 10 dkg šunky, smotana na varenie, 100g eidamu, zdravá vegeta, mčk, muškát. orch mletý,

POSTUP PŘÍPRAVY

tento recept vznikol ako úplná improvizácia. večer som vybrala kuracinu a do rána som nemala ani páru čo s nou. potom som v obchode kúpila šparglu a v hlave sa začal rysovať plán.

kuracie prsie nakrájame na menšie kúsky, zálaží na vás. uložíme na spodok zapekacej misy. celé som to posypala 1 KL vegety, okrem toho už nič iné. na to ošúpanú a pokrájanú šparglu asi na 2cm kúsky, na to pokrájanú šunku na kocky (najskôr nebola v pláne ale mala som takú čo bolo treba už spotrebovať)
na to postrúhať syr a zaliať smotanou na varenie, ešte trošku pokoreniť (ja dávam ozaj len stipôčku) a trošku toho muškátu.
piekla som najskôr zakryté alobalom necelú hodinu na 170, ked bolo masko maké alobal dala preč, pridala na 190, ked začal hnednúť syr na vrchu, trúbu som vypla, ešte sa to dorobilo tým zostatkovým teplom (takto varím/pečiem skoro všetko)

p.s. zabudla som odfotit celý pekáčik :-)