Jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 200g masla, 100g práškový cukor, 1/2 ČL soli, 1/4 mlieka 1 1/2 kg jabĺk, 6 PL citrónovej šťavy, 125g krupicového cukru, 1 ČL mletej škorice, 100g hrozienok, 100g posekaných lieskových orieškov, 100g práškového cukru, 2PL citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, prášok do pečiva, maslo, cukor, soľ a mlieko zmiešame na cesto a necháme 1 hodinu odležať prikryté v chladničke. Na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, pridáme citrónovú šťavu, cukor ,škoricu, hrozienka, lieskovce a premiešame. Cesto rozvaľkáme a trochu cesta odložíme bokom na ozdobu koláča. Cesto dáme na plech aj bočné steny plechu. Rozotrieme jablkovú zmes a zo zvyšného cesta vyrežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Koláč pečieme na 200. Z cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a natrieme na horúci koláč. krájame až vychladnutý koláč.
Dobrú chuť.

Dobrú chuť.