Bravčové na divoko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bravčového mäsa, toľko plátkov slaniny,koľko plátkov mäsa nakrájame, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ. ml.č. korenie, ml. sladkú červenú papriku, korenie na divinu, provensálske korenie, bazalku, gyros, majoránku, sušenú pažítku, červené víno, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto mäsko je ďalšie z našich TOP receptov, keďže som mala málo bravčového karé, tak som skúsila aj kuracie, preto v postupe budem vždy v zátvorke uvádzať ako som ja improvizovala. Už som ho robila aj bravčového stehna. Je to mňamka, len škoda, že na obrázku to tak nevyzerá.

naklepané, nasolené a nakorenené bravčové kare a kuracie cecky
na olivovom oleji speníme cibuľu a osmažíme mäso ( aj kuracie), aby sa my ho ľahšie opekalo, tak som si opečené vyberala do misky
cesnak , korenie na divinu a víno, značku si vyberte podľa vlastného uváženia, nie som odborník na víno, ja ho nemusím , ale darovanému koňovi sa na zuby nepozerá ( ak to budete variť, keď nebudete mať nablízku chlapa, tak si dajte otvoriť vínko skôr, ja som s ním zápasila, kým som ho otvorila)
najprv vrátime do hrnca bravčové mäso, pridáme cesnak nakrájaný na tenké kolieska, korenie na divinu, ml.červ. papriku, podlejeme vínom a varíme 10 minút ( potom pridáme kuracie mäso a varíme ďalších 10 minút), ak je málo šťavy dolejeme víno
musí to byť takto zaliate
keď je aj kuracie uvarené, pridáme majoránku, gyros, provensálske korenie, bazalku a necháme krátko prejsť varom
mäsko preložíme do pekáča, na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny ( môže kľudne aj viac), zalejeme šťavou posypeme pažítkou (ja som memala) a pečiem v rúre asi 20 minút, kým sa šťava nezahustí a slaninka pripečie
upečené
podávame s dusenou ryžou a kompótom, alebo šalátom, komu sa čo ráči a samozrejme vínkom ( ale bude ho treba dve fľaše, lebo ja som spotrebovala celú len na mäso)