
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
velmi zvláštny recept.... 8vajec,220g práš.cukor,4PL vody,180g polohrubej muky,štipka soli,2PL kakaa,niečo na zdobenie. PLNKA:1L mlieka,80g zlaty klas,180g práš.cukor,1 maslo(250g),2 PL vaječneho konaku.
POSTUP PŘÍPRAVY
išlo tam strašne málo muky a koláčik chutí ako veternik.
Vajcia vyšlahame s práš.cukrom do peny,
za staleho miešania pridáme pridáme muku po lyžiciach(muku pomiešanu zo solou).inak ja som ju tam capla na raz som sa ponahlala tak asi preto mi to tak vyšlo..to cesto..
cesto rozdelime na dve časti do jednej pridame kakao.
obe cestá pečieme na stredne velkom plechu na papieri vo vyhriatej rure na 220stup..asi 12min..ja som ho piekla na nižšom stupni.bála som sa že zhorí cesto,
upečene platy prektojime pozdlžne na polovice a okraje zarovname.
uvaríme si krem:z mlieka a zlateho klasu si uvaríme kašu,maslo vymiešame z cukrom a vmiešame do vychladnutej kaše,pridáme vaječny konak a vyšlahame...(keby bolo na mne a dalo by sa to,tak konaku by som tam dala viac)
štvrtinu plnky natrieme na hnedy pás,prikryjeme bledým pásom,znova plnka ,hnedy pás ,plnka a bledy pás a necháme si trochu krému a potrieme cely koláčik,no a ozdobíme podla chuti ,podla seba.može sa pofrkat roztopenou čokoládou alebo nastruhanou...hotovo..dobru chut...
inak prvy raz čo sa mi cestá tak zvlaštne urobili,asi ho skusim aj inokedy...inak chutovo je velmi dobry...
![]() |
lentilky sa trošku pustili |