Jednoducha kysnuta knedla - varena



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hrubej muky, 10g drozdia, 1 zltok, cca stvrt lyzicky soli, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Knedlu podavame ako prilohu k masu s omackami... Velmi jednoduche, nebojte sa kysnuteho cesta ,)

(TIP pre majitelky pekarne na chlieb! Cesto si pripravime v pekarni. Do nadobky dame vsetky igrediencie spolu a spustime program CESTO! Ja osobne pouzivam praskove drozdie [1 sacok na cesto z 500g muky], takze pri tomto recepte davam polovicku sacku.)

Kvasok: Drozdie dame do hrnceka, posypeme praskovym cukrom, aby sa rozpustilo pridame trocha teplej vody, muky, pomiesame a nechame vykysnut.
Cesto: Müku zohrejeme, pridame vykysnuty kvasok, zltok a tolko teplej vody aby cesto bolo huste a neroztekalo sa. Potom pridame sol, vymiesime do hladka a nechame v teple vykysnut.

Postup: Vykysnute cesto rozdelime na polovicu, z kazdej urobime podlhovastu knedlu, ktoru prikrijeme a nechame vykysnut. Jednotlive knedle varime osobitne. Vo vacsom hrnci si pripravime vriacu vodu, ktoru osolime. Knedlu vlozime do vody vrchnou stranou, varime 4 minuty portom knedlu obratime a varime dalsie 4 minuty. Hotovu vyberieme pomocou 2 tanierikov alebo varesiek na dosku a popichame zo vsetkych stran ihlicou aby knedla neklesla! Krajame pomocou nite!

Cerstvo uvarena knedla vybrata z hrnca... ;)
Cerstvu knedlu krajame nitou! Tak ju zarucene nespucime...
... naservirujeme k masku s omackou... Zelam dobru chut ;)