Piškótové cesto, ktoré sa vždy podarí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vajíčka (3-6 kusov), kryštálový cukor, polohrubá múka, 1/2 prášku do pečiva, 8 polievkových lyžíc horúcej vody, 1 - 2 PL kakao (ak chceme kakaovú piškótu)

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP :

odvážime si vajíčka - celé aj so škrupinou (množstvo podľa toho či ideme robiť na plechu alebo v tortovej forme, 3 - 6 kusov), do cesta následne použijeme rovnaké množstvo kryštálového cukru aj polohrubej múky

oddelíme bielky od žĺtkov, žĺtka vareškou vymiešame s práškom do pečiva do nadýchanej peny (trvá to len chvíľku), osobitne ušľaháme bielka, postupne zašľaháme kryštáľový cukor, pridáme po lyžiciach horúcu vodu, následne žĺtkovú zmes a nakoniec múku, ... a kakao, ak chceme hnedú piškótu, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (alebo do tortovej formy) a pečieme na 180°C cca 15 - 20 minút (vyskúšame špajľou)