Košické rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Biele cesto - piškóta z 5 vajec , Hnedé cesto - 5 dkg práškového cukru, 20 dkg hl. múky, 1 vajce, 1 PL kakaa, 5 dkg masla, salajka rozpustená v 1 dcl mlieka\r\nkrém - 3 dl mlieka, 5 dkg hl. múky, 3 van. cukry, 30 dkg masla, 30 dkg pr. cukru, 2,5 dl mlieka, 0,5 dl rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín zmiesime cesto, ktoré rozdelíme a upečieme v 2 plátoch na chrbte plechu. Z 3 dl mlieka, múky, cukru uvaríme hustý krém. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny a pridáme ku vychladnutému pudingu. na jeden kakaový plát natrieme polovicu krému, na ten položíme piškótový plát, ktorý polejeme zmesou z 2,5 dl mlieka a 0,5 dl rumu. Na jeho vrch natrieme druhú polovicu krému, ktorý prikryjeme druhým kakaovým plátom. Vrch potrieme kakaovou polevou.