**Chutné zemiačky *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5kg zemiakov, 2 veľké mrkvy, 1/2 hlavičky karfiolu, 25dkg šunkovej salámy, 250 g hrudkového tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 vajíčka, 2 ČL korenia na americké zemiaky, 1 ČL korenia na gyros, 5 strúčkov cesnaku, štipka majoránky, štipka čierneho korenia

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky,mrkvu očistíme a nakrájeme na kolieska, dáme variť do osolenej vody. Pred dovarením zlejeme vodu, cesnak pretalčíme a zmiešame s tvarohom. Vajíčka rozšľaháme s korením a vymiešame so smotanou. Salám nakrájame na väčšie pásiky, Karfiól rozoberieme na väčšie ružičky, zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť cca 15 min, potom zlejeme. Väčšiu zapekaciu misku vystelieme alobalom, poukladáme prvú vrstvu zemiačkov a mrkvy. Pridáme tvaroh s cesnakom, potom salámik a karfiól. Prikryjeme druhou časťou zemiakov. Zalejeme smotanovou zmesou a vylejeme na zemiačky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do zlata.
Pred podávaním posypeme syrom.

tvaroh na zemiačkoch
karfiol a spol :)
zvyšné zemiačky