
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balík piškót, 1 nutela/nugeta/prípadne bársaký zvyšný čokokrém, Na cestíčko: 300 g práškový cukor, 1 lyžica rozdrobenej Cery, 1 lyžica medu, 300 g sušeného mlieka, pár kvapiek mandľovej arómy, trošku vody
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept som našla na varenie.sk bez fotky, len ma zaujal recept. Vraj je to raz-dva, a aj bolo, akurát ma zabavilo to obaľovanie, lebo nie som zručná na tieto veci. Na suroviny je to dosť drahé za to sušené mlieko, no dúfam, že to bude stáť za to.
Najrpv piškóty pozliepame k sebe nutelou - plochou stranou k sebe. Marcipán pripravíme tak, že všetko na cestíčko zmiešame a pridávame ozaj po troške vodu, aby nám vznikla tvárna hmota. Vyvaľkáme medzi fóliami, prípadne na cukre. Nakrájame radielkom na štvorčeky asi 3x3 /záleží od hrúbky cesta, treba si najskôr vyskúšať, aké bude treba/, obalíme piškótu, povaľkáme do guľky. S guľatým tvarom si netreba robiť starosti, nakoľko ani zemiak nemá pravidelný tvar ) a obalíme nakoniec keď je všetko, v kakau. Na obaľovanie je dobré mať malú pomocnicu :)
Z tejto dávky mi vyšlo 49 kusov, sú poctivo schované pred zrakmi všetkých v chladničke, nakoľko ich treba nechať užrať, aby aj piškóta zmäkla, najlepšie do druhého dňa. Chuťovo budem vedieť zajtra aké sú :)