Srbské vajíčka - tip na rýchlu večeru

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
olivový olej * hladká múka * 1 PL červenej mletej sladkej papriky * veľký rajčinový pretlak * 1,5-2 dcl šľahačkovej smotany * cukor * soľ * mleté biele korenie * PRÍLOHA: uvarené vajíčka - vhodnejšie sú uvarené namäkko * chren * prosciutto (nemusí byť) * hrianky
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčence, jedná sa o rýchly a výborný recept na večeru...
 |
1. Na olivovom oleji osmahnite lyžicu hladkej múky, |
 |
2. pridajte lyžicu mletej sladkej papriky, chvíľku orestujte, |
 |
3. pridajte veľký rajčinový pretlak a uvarte hustú kašu. |
 |
4. Zmes ochuťte podľa svojej chuti - pridajte soľ, trocha cukru a mleté biele korenie. Ak nepripravujete jedlo pre deti, kľudne pridajte aj niečo čípeš. |
 |
5. Do uvarenej a ochutenej kaše prilejte šľahačkovú odtučnenú smotanu, prilejte jej toľko, akú hustú omáčku na vajíčka chcete mať. Nechajte prejsť varom a krátko povarte. |
 |
6. Varte pár minút a ešte dochuťte, mletého bieleho korenia táto omáčka znesie viac než dosť a urobí ju "príjemne pikantnou". |
 |
7. Na tanier dajte omáčku, |
 |
8. položte na ňu uvarené vajíčka - s vajíčkami namäkko jedlo chutí lepšie, |
 |
9. pridajte trocha proscuitta (inak vôbec nemusíte), čerstvé bylinky na ozdobu - napr. petržlenová vňať, pažítka, urobte hrianky, a podľa chuti pridajte chren. Brú chuť. |