***LUXUSNÉ VANILKOVÉ ROŽTEKY***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tieto rožteky sa inak sa ani nazvať nedajú, pre nás sú tie naj rožteky... pravidelne ich robím na Vianoce a na Veľkú noc... luxusné sú už aj preto, že do cesta nejde obyčajný palmarín , či hera, ale maslo-u nás nazývané"čajové" maslo.. a luxus vyplýva aj z ich chuti... jednoznačne ODPORÚČAM vyskúšať...

POSTUP PŘÍPRAVY

postup nájdete nižšie...

280g hl. múky(píšu špeciál, ale ja zvyknem dávať obyčajnú a aj s ňou sú rožteky super), 70g práškového cukru, 100g mletých vlašských orechov, 200g masla-nie hera, ani palmarin, klasické maslo, aké používate do plniek.... všetko spolu zmiesime, a tvarujeme guľky, z nich vyšúľame valček a ten zohneme do tvaru rožteka.... dávame na plech a pečieme 8minút pri teplote 170-180stupňov....po upečení necháme na plech , kým vychladnú, lebo sú veľmi krehké, aby sa nepolámali.... potom obaľujeme v práškovom cukre(7polievkových lyžíc zmiešaných s 1vanilkovým cukrom) pre nás sú to tie NAJ-NAJ rožteky... krehučké- jemné-luxusné....