Voňavý rýchly PERNÍK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 2 vajcia, 250-300g praskoveho cukru, 1.5 deci oleja, 250ml (hrncek) mlieka-moze byt aj kysle, 2PL lekvaru (+trochu na natretie), 1KL skorice alebo pernikoveho korenia, 2PL kakaa, 1 PDP alebo do pernika, 400g polohrubej muky POLEVA: 30g Cery a cokolada na varenie cca 100-150g

POSTUP PŘÍPRAVY

Do múky primiesame kakao, PDP, skoricu. V inej miske vyslahame cele vajcia s cukrom do peny a postupne pridavame olej, mlieko, lekvar a múkovú zmes. Mozeme pridat kusky cokolady, orechy alebo mandle. Vylejeme na vymasteny a vysypany plech/tortovu formu, pecieme vo vyhriatej rure asi na 170 stupnov. Po vychladnuti rozrezeme napoly, potrieme lekvarom, spojime a polejeme polevou, ktoru sme vymiesali v parnom kupeli. a degustujeme :) TIP: ja som jednu polovicu potrela lekvarom a druhu nutelou a az potom spojila..