Piškótový krémeš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 5 vajec * 200 g jemného kryštálového cukru * 250 g polohrubej múky * 5 lyžíc vody * 1 prášok do pečiva * KRÉM: 1 l mlieka * 2 Zlaté klasy * 250 g Hery * 250 g práškového cukru * vanilkový cukor * 2 lyžice polohrubej múky * 2 balíčky BB keksov * POLEVA: čokoláda na varenie + trocha cery
POSTUP PŘÍPRAVY
Mamičky, tento recept je vhodný na veľkú rodinnú oslavu, kde je veľa krkov a mlsných jazykov :-))) Z tejto dávky vyjde 35 ks krémešov plus odrezky pre psa.
 |
1. Pod prvý bod programu patrí uvarenie pudingu: V litri mlieka rozmiešajte 2 zlaté klasy, cukor, vanilkový cukor a 2 PL polohrubej múky. Uvarte hustý puding a nechajte ho dôkladne vychladnúť - často ho miešajte, aby sa na pudingu neurobila koža, výsledný krém by mal hrudky. |
 |
2. Zatiaľ si ideme upiecť piškótové cesto. Žĺtky s cukrom vymiešajte dopenista. |
 |
3. Do peny z cukru a žĺtkov primiešajte 5 PL vody. |
 |
4. Pridajte polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, |
 |
5. Vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a pridajte k žĺtkovej zmesi. |
 |
6. Cesto rozotrite na vymastený plech riadne posypaný múkou a dajte do vyhriatej rúry upiecť. Nezabudnite raz za čas pomiešať puding!!! |
 |
7. Vo veľkej mise vymiešajte dopenista jednu heru alebo maslo. |
 |
8. A pomaly po lyžičkách pomaly vmiešavajte do hery vychladnutý puding. |
 |
9. Krém je hotový. |
 |
10. Mne sa zdal vanilkový puding moc biely, tak som pridala štipku žltého farbiva. Žlté farbivo má síce oranžovú farbu, ale farbí pekne do žlta :-))) |
 |
11. Takto vyzerá krém žltej farby :-))) Medzi predchádzajúcou fotkou a touto je rozdiel asi 3 stupne :-)) |
 |
12. Krém rozotrite na vychladnutý upečený plát. |
 |
14. Krém starostlivo porozotierajte a pôjdeme ukladať strechu krémeša. |
 |
15. BB keksy naukladáme vedľa seba, snažte sa medzi nimi urobiť drobné medzierky, kde budete krájať krémeš na jednotlivé kúsky podľa veľkosti keksov. |
 |
16. Úplne do krajov som keksy nedávala. Okraje neskôr odrežete a hodíte psovi :-))) |
 |
18. Vrch oblejeme čokoládovou polevou a dáme schladniť do chladničky na pár hodín. |
 |
19. Krájame opatrne horúcim nožom a to tak, že si nôž namočíme na pár sekúnd do horúcej vody, utrieme ho servítkou a pomaly robíme zárezy, aby sa čokoláda roztopila a umožnila nám rez :-) Je s tým babračka, to je fakt :-)) Z tejto dávky mi vyšlo 35 kusov krémešov! |