Gerlachovské rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 300 g masla, 250 g hladkej múky, 250 g hrubej múky, cca 200 ml mlieka, 20 g kvasníc, 1/2 ČL sódy bicarbóny, 1 PL prášk. cukru, 1 vanilk. cukor, 4 žĺtka * okrem toho aj: marhuľový džem, 250 g mletých orechov, 250 g prášk. cukru, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

kvasnice dáme nakysnúť do vlažného osladeného mlieka. potom ich zmiešame so zvyšnými surovinami potrebnými na cesto. cesto dobre vymiešame a rozdelíme ho na 3 časti. každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu.
na papier na pečenie sa prenesie prvé cesto.
medzitým si zomelieme orechy a zmiešame ich s prašk. cukrom.
prvé cesto potrieme marhuľovým džemom a posypeme polovicou zmesy orechy+cukor
prenesieme si druhé cesto a opäť ho potriem džemom a zvyškom zmesy orechy+cukor
preniesieme si tretie cesto a necháme koláč 30 min. stáť.
potom ho upečieme vo vyhriatej rúre na cca 180-200 stupňov.
po upečení a vychladnutí ho polejeme čokoládovou polevou.