Jablkovo-škoricové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g masla, 2 poháre (1 pohár = 200 ml) hladkej múky (pre celiatikov Promix PK), 1 lyžička pdp, 1 lyžička mletéj škorice, 1 pohár jemného kryštálového cukru, 1 vajce, štipka nastrúhanej citrónovej kôry, štipka soli, štipka mletých klinčekov, 2/3 pohára v horúcej vode namočených hrozienok, 2 poháre nastrúhaných jabĺk, 1 pohár mletých orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Preosiatú múku zmiešame s pdp, so štipkou soli, s mletými klinčekmi, s mletou škoricou, s kryštálovým cukrom, vajcom, s rozpusteným maslom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme hrozienka, nastrúhané jablká a pomleté orechy. Cesto dáme do chladu kým sa nám rozohreje rúra (180 stupňov). Na plech dáme papier na pečenie, lyžičkou odoberáme z cesta a robíme kôpky, dávame ich trochu od seba. Pečieme cca 12 minút.

Dobré jedlo Apríl 2012

Robila som aj obmenu receptu: nedala som pomleté klinčeky a namiesto citrónovej kôry som dala 1 PL citrónovej šťavy