Plnené slané palacinky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Palacinkové cesto: 500 ml mlieka, 1 vajce, 250g hladkej múky, štipku soli a olej na pečenie

Plnka: údené koleno ( aby bolo trošku viac mäska na ňom ), syr.

POSTUP PŘÍPRAVY

Palacinkové cesto: V mlieku rozmiešajte vajce, múku a soľ, nechajte chvíľu odležať a na troche rozpáleného oleja pečte tenké palacinky.

Plnka: Koleno uvaríme, a po vychladnutí vykostíme, zbavíme kože a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Syr postrúhame najemno alebo pomelieme spolu s kolenom. Dobre zmiešame a nanášame na palacinky v tenkej vrstve.

Palacinky po naplnení preložíme na polovicu a ešte na štvrtinu a na konci spojíme špáratkom ( aby nám plnka nevypadala všetka ). Potom ich obalíme v trojobale alebo v cestíčku ( podľa toho ako ešte vládzete a čo máte radšej ). Vysmažíme na rozpálenom oleji a podávame zo zemiakmi a šalátikom. DOBRÚ CHUŤ.

Koleno si vykostíme a zbavíme kože. Potom to dobré mäsko pomelieme na mäsovom mlynčeku. Syr nastrúhame alebo pomelieme s mäsom. Všetko spolu zmiešame.
Zarobíme si palacinkové cesto a vysmážame tenké palacinky na troške rozohriateho oleja.
Makáme a neulievame sa .... výsledok stojí za to!!!
Palacinky natrieme plnkou ( do stredu moc nedávame lebo pri skladaní nám môže prasknúť ). Plnku môžete natrieť len na polovicu palacinky bude sa lepšie skladať.
Poskladáme ich najprv na polovicu a potom na štvrtinu. Na konci prichytíme so špáratkom ( aby nám plnka nevypadla
A takto vyzerajú už poskladané. Sú veľmi sýte tak keď Vám ostanú tak šup s nimi do mrazáku a budú aj nabudúce. Ja si ich tak skladujem na viac krát a potom je to rýchla robota keď sa nestíha variť.
Obalíme ich v trojobale alebo v cestíčku a na rozpálenom oleji osmažíme. Ja ich podávam zo zemiakovou kašou. Sú super treba vyskúšať. DOBRÚ CHUŤ.