Kuracie ihly v pivnom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kuracích pŕs, 200g tvrdého syra, 150g šampiónov, 2 papriky, hladká múka, 2 vajcia, 100ml piva, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, posypeme grilovacím koreníma na rozohriatom oleji opečieme. Syr a papriku nakrájame na kocky, väčšie šampiňóny na polovice. Na drevené špajdle alebo kovové ihly napichujeme striedavo mäso, syr, papriku a šampiňóny.Takto pripravené ihly jemne posolíme a okoreníme.Z piva múky a vajec vymiešame cestíčko, ihly v ňom obalíme a vypražíme v horúcom oleji zo všetkých strán. Ja k tomu robím zemiakovú kašu ( u nás najobľúbenejšiu ) a zeleninový šalát. Dobrú chuť.

Nakrájame prsia, syr a šampiňóny. ( papriku som zabudla kúpiť, ale chutili aj tak výborne.)
Prsia okoreníme grilovacím korením a dáme na olej osmažiť.
Striedavo napichujeme prsia, šampiňóny a syr (ale postup prísad môžete zmeniť)
Urobíme si cestíčko z piva múky a vajec. Ihly namáčame v ňom a potom vysmážame na rozpálenom oleji.
A toto je už finálna podoba. Takže hor sa do jedenia. DOBRÚ CHUŤ...