Kuracie ihly v pivnom cestíčku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g kuracích pŕs, 200g tvrdého syra, 150g šampiónov, 2 papriky, hladká múka, 2 vajcia, 100ml piva, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, posypeme grilovacím koreníma na rozohriatom oleji opečieme. Syr a papriku nakrájame na kocky, väčšie šampiňóny na polovice. Na drevené špajdle alebo kovové ihly napichujeme striedavo mäso, syr, papriku a šampiňóny.Takto pripravené ihly jemne posolíme a okoreníme.Z piva múky a vajec vymiešame cestíčko, ihly v ňom obalíme a vypražíme v horúcom oleji zo všetkých strán. Ja k tomu robím zemiakovú kašu ( u nás najobľúbenejšiu ) a zeleninový šalát. Dobrú chuť.
 |
Nakrájame prsia, syr a šampiňóny. ( papriku som zabudla kúpiť, ale chutili aj tak výborne.) |
 |
Prsia okoreníme grilovacím korením a dáme na olej osmažiť. |
 |
Striedavo napichujeme prsia, šampiňóny a syr (ale postup prísad môžete zmeniť) |
 |
Urobíme si cestíčko z piva múky a vajec. Ihly namáčame v ňom a potom vysmážame na rozpálenom oleji. |
 |
A toto je už finálna podoba. Takže hor sa do jedenia. DOBRÚ CHUŤ... |