Čokoládový Izidor



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g masla, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 120g mletých vlašských orechov, 2 lyžice kakaa, 80g polohrubej múky, polovica kypriaceho prášku do pečiva, maslo na vymastenie plechu, 200g mletých vlašských orechov, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 ml rumu\r\nKrém: 4 žľtky, 2 lyžice kakaa ( podľa chuti ), 100g práškového cukru, 250g masla ( palmarin )\r\nPoleva: čokoláda na varenie, cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo s cukrom a so žľltkami vymiešame dopenista, pridáme kakao, orechy, múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený plech a dáme piecť do rúry.\r\nV mise zmiešame orechy s cukrom a rumom. Ak je masa príliš sucha, tak pridávame postupne viac rumu alebo vody, záleži podľa chuti krému.Ak máme hotový krém postupne ho natierame na vychladnuty korpus.\r\nZo žĺtkov, kakaa a cukru vyšľaháme nad parou ďalší krém a necháme ho vychladúť.Krém šľaháme cca.5-7 minút aby nám vzniklo väčšie množstvo krému.Po vychladnuí krému doň postupne vmiešame maslo a miešame, kým nám nevznikne masa. Medzitým rozpustíme čokoládu na varenie s cerou a vylejeme pomaly na koláč . Vrch koláča môžeme posypať mletými orechmi alebo hoblinami s čokoládý a dáme stuhnúť do chladničky.\r\nDobú sladkú chuť prajem :)

ako by mal vyzerať stred koláča