Hubová omáčka, najlepšia, podľa mojej maminky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg húb, 1 kyslá smotana, 1 sladká smotana,5x bobkový list, 7 guličiek nového korenia, 1 veľká cibuľa, 1 kocka masoxu, 1 žltok, hladká múka, mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Huby nakrájame a necháme prevrieť a dôkladne ich prepláchneme. Cibuľu nahrubo nakrájame a varíme vo vývare spolu so všetkými koreninami 1/2 hodiny a potom to precedíme. Do scedeného vývaru dáme uvarené huby a varíme cca 30 min. Urobíme si zátrepku - zmiešame sladkú, kyslu smotanu, trocha mlieka a hl. múku. Nalejeme to na uvarené huby a povaríme asi 15 min. Nakoniec si rozšľaháme žĺtok s tochou mlieka, vlejeme do omáčky a povaríme ešte 3 min. Dochutíme soľou, cukrom, octom, kto má ako rád. Ak je omáčka trocha riedka, zahustíme solamylom.