
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Základ : cuketa, mrkva, zeler, cesnak, bazalka, oregáno, soľ, sušená zelenina ( ja používam soľčanku).
Na prvý spôsob potrebujeme bryndzu.
Na druhý spôsob potrebujeme vinný ocot z bieleho vína.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cuketu, mrkvu, zeler si nakrájame na menšie časti. V hrnci rozohrejeme olej osmahneme dva veľké, pretlačené strúčiky cesnaku pridáme pokrájanú zmes zeleniny , zalejeme vodou a pridáme soľčanku. Varíme tak, aby zelenina bola mäkká, vhodná na rozmixovanie. Pridáme bazalku, oregano. Ak varíme prvý spôsob pridáme bryndzu. Rozmixujeme. Okoštujeme a podľa potreby dosolíme.
Druhý spôsob: postup ten istý, iba miesto bryndze pridáme vinný ocot, ale ten pridávame až keď polievka je dovarená a pridávame opatrne. Koštujeme.
Polievočku naservírujeme, pridáme opečený rohlík, môžeme aj postrúhaný syr a vňaťku, alebo pažítku.
Rada: Polievku nezahusťujem múkou, tak tej cukety musí byť toľko, aby polievka po vymixovaní bola hustejšia. Ja používam 1 veľkú cuketu, 2 väčšie mrkvy a kúsok zeleru - pozri obrázkovú prílohu. Keď pridávam bryndzu, tak toto množstvo stačí.
DOBRÚ CHUŤ.
![]() |
nachystaná zelenina |
![]() |
už sa nám to varí |
![]() |
rozmixujeme zeleninku |