Jemnučká kukuričková polievka s pažítkou za 15 minút.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 konzerva kukurice /ja som dala Bonduele/, vývar alebo bujón, trocha pórika, trocha múky, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, /ja som dala aj trocha šafranu ale nemusí byť/, trocha masla a olivového oleja, pol kelímka sladkej šlahačkovej smotany na zjemnenie / kto chce môže aj celú/, čerstvá pažítka
POSTUP PŘÍPRAVY
kuk
 |
Rozohrejem trocha masla a olivového oleja |
 |
Pridám pórik a trocha pražím |
 |
A pridám aj precedenú kukuricu a pražím spolu s pórikom.
A posypem trochou múky. |
 |
Zalejem horúcim vývarom alebo bujónom |
 |
Privediem to do varu a môžem hneď zmixovať na jemno |
 |
Pomeliem do nej trocha čierneho korenia, muškátový orech, trocha soli /nemá byť slaná/, dala som aj šafrán. A zjemním smotankou ja som dala pol kelímka. |
 |
A už len pridám pažítku - dobre veľa a papkáme.
Dobrú chuť! Nám chutilo veľmi jedli sme ju s opraženým chlebíkom. |