Domáci čokoládový BROWNIES



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g čokolády, najlepšie s obsahom 50-60% kakaa 250g masla 3 veľké alebo 4 malé vajíčka 250g kryštálového cukru (môže byť aj hnedý), 1 venilkový cukor (ten dávam všade), 85g hladkej múky 1 lyžička prášku do pečiva,

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Čokoládu nalámeme na kocky, necháme rozpustiť spolu s maslom nad parou.
2. Vajíčka šľaháme pokým nezblednú a potom pridáme cukor.
3. Rozpustenú čokoládu s maslom a vy šľahané vajíčka spolu premiešame.
4. Nakoniec pridáme múku spolu s práškom do pečiva a vmiešame do hladka.

Trúbu predhrejeme na 160°(elektrickú) alebo 140°(teplovzdušnú). Plech najprv vymastíme a až potom vyložíme papierom na pečenie. Pečieme cca 30-35 min (samozrejme, každá rúra pečie inak). Ak skúšate či je BROWNIES už hotový špáratkom, mali by sa naň prilepiť vlhké omrvinky. Správny BROWNIES nemôže byť vnútri suchý. Po vybratí z trúby položíme plech na mriežku aby rovnomerne chladol. Potom už len nakrájame a môžeme papkať :))

Dobrú chuť ,)

Potrebné ingrediencie.
Vyšľahané vajíčka + cukor.
Maslo spolu s čokoládou rozpúšťame nad parou.
Čokoládu + maslo vmiešame ku vajíčkam s cukrom.
A už je v trúbe :) Už sa tešíme.
Mňam...