
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350g čokolády, najlepšie s obsahom 50-60% kakaa 250g masla 3 veľké alebo 4 malé vajíčka 250g kryštálového cukru (môže byť aj hnedý), 1 venilkový cukor (ten dávam všade), 85g hladkej múky 1 lyžička prášku do pečiva,
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Čokoládu nalámeme na kocky, necháme rozpustiť spolu s maslom nad parou.
2. Vajíčka šľaháme pokým nezblednú a potom pridáme cukor.
3. Rozpustenú čokoládu s maslom a vy šľahané vajíčka spolu premiešame.
4. Nakoniec pridáme múku spolu s práškom do pečiva a vmiešame do hladka.
Trúbu predhrejeme na 160°(elektrickú) alebo 140°(teplovzdušnú). Plech najprv vymastíme a až potom vyložíme papierom na pečenie. Pečieme cca 30-35 min (samozrejme, každá rúra pečie inak). Ak skúšate či je BROWNIES už hotový špáratkom, mali by sa naň prilepiť vlhké omrvinky. Správny BROWNIES nemôže byť vnútri suchý. Po vybratí z trúby položíme plech na mriežku aby rovnomerne chladol. Potom už len nakrájame a môžeme papkať :))
Dobrú chuť ,)
![]() |
Potrebné ingrediencie. |
![]() |
Vyšľahané vajíčka + cukor. |
![]() |
Maslo spolu s čokoládou rozpúšťame nad parou. |
![]() |
Čokoládu + maslo vmiešame ku vajíčkam s cukrom. |
![]() |
A už je v trúbe :) Už sa tešíme. |
![]() |
Mňam... |