Šošovica na indický spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balíček šošovice * soľ * mletá rasca * olej * cibuľa * cesnak * 3-4 KL kari * kyslá smotana * voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší recept, ktorý nám poslal krstný z Indie. Posúvam ho teda ďalej.

1. Deň dopredu si namočte šošovicu, aby sa na druhý deň kratšie varila.
2. Na druhý deň ju poriadne sceďte.
3. Na oleji speňte cibuľu a cesnek. Cibule a cesneku dajte koľko chcete, určite tým nič nepokazíte.
4. Šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 minút prudko restujte! Nepodlievajte vodou.
5. Šošovicu musíte dobre osmahnúť. Zvoľte kvalitný hrniec, aby neprihorela.
6. Pridajte lyžičku mletej rasce, soľ,
7. a 3-4 lyžičky kari korenie alebo kurkumy.
8. Teraz prichádza na rad voda. Podlejte šošovicu trochou vody a duste 30-40 minút. Počas dusenia podlievajte vodou.
8. Keď je šošovica mäkučká a voda úplne odparená, pridajte jednu kyslú smotanu.
9. Jedlo poriadne premiešajte a nechajte chvíľočku prejsť varom.
10. Jedlo som poliala troškou šľahačkovej smotany na prianie môjho zákonitého. Toto je asi prvé jedlo, ktoré nám Laura spapkala. Indii zdar!!! Šošovica výborne chutí s bielym pečivom.