Francúzske ratatoulle

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 farebných paprík, 2 cukety, 4 rajčiny, 1 baklažán, 2 cibule, provensálske korenie, olivový olej, biele víno, tymián, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozpis je na 4 porcie. Ja som robila z polovičnej dávky a je bez baklažánu, keďže som ho v našom obchodíku nedostala. Recept je z relácie "S Italem v kuchyni".
 |
Všetkú zeleninu si očistíme a pokrájame na rovnako biele kúsky. Každý druh zeleninky zvlášť orestujeme na olivovom oleji s troškou provensálskeho korenia. Začneme s cibuľkou. |
 |
Cibuľku dáme do väčšej misy. Na panvicu opäť dáme olivový olej, cuketu a prisypeme provensálske korenie. Orestujeme. |
 |
Rovnako pokračujeme s farebnou paprikou. |
 |
Paradajky zbavíme šupky a ďalej postupujeme rovnako. Ak máte baklažán postupujte rovnakým spôsobom. |
 |
Všetko v mise dobre premiešame a osolíme. |
 |
Pridáme do väčšieho hrnca, pridáme tymián a cca 2 deci vínka. Pod pokrievkou dusíme do mäkka. |
 |
Pripravíme si vaječnú omeletku. Na jednu stranu dáme zeleninku, preložíme a papáme. |