Pralinky 2...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík som našla na jednej českej stránke a nedá mi nepodeliť sa o ich fantastickú chuť aspoň prostredníctvom receptu...tak pokračujem:

POSTUP PŘÍPRAVY

Robia sa v silikónovej forme určenej na pralinky, ale dá sa aj improvizovať: použiť najmenšie papierové košíčky alebo plastový obal z dezertu Tofifee, prípadne obal, v ktorom sú v obchode uložené Kinder vajíčka :-)

Lanýžové pralinky: 150g kvalitnej horkej čokolády /mne sa dobre pracuje s čokoládou z Lidla, ale musí byť horká/\r\n\r\nNáplň: 100ml smotany na šľahanie /najlepšie 33%/, 100g horkej čokolády /figaro, Lidl a pod./,štipka škorice a 1 ČL umu...smotanu s umom zahrejeme, ale nevaríme, do horúcej zmesi vsypeme nalámanú čokoládu a škoricu za stáleho miešania necháme rozpustiť, nevaríme, odstavíme. Necháme vychladnúť - zostáva tekuté!\r\n\r\n\r\nHorkú čokoládu rozpustíme, do formy do každej jamky nalejeme asi 1 Čl čokolády a vymažeme dno aj steny formy, v chladničke necháme stuhnúť. Do každej jamky nalejeme plnku, necháme v chlade stuhnúť a na vrch nalejeme čokoládu. Po stuhnutí vyklopíme a degustujeme :-)
Gaštanové pralinky: 150 mliečnej čokolády Náplň: 3 PL gaštanového pyré, 1,5 masla, 1 Pl vaječného likéru, 5 ks najemno zomletých /podrvených/ detských piškót - všetko spolu zmiešame. Čokoládu rozpustíme, do formičky do každej jamky nalejeme 1 ČL rozpustenej čokolády, rozotrieme po dne aj po stenách formičky a dáme do chladničky stuhnúť. Do každej jamky jemne natlačíme pripravenú náplň, zalejem čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť. Opatrne vyklopíme a maškrtíme...
Pralinky s pásikom: 3PL horkej čokolády Figaro, 3 PL pomarančovej /tukovej/ polevy - ja som si ju dala poslať z Čiech: http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/poleva-tukova-pomeranc.html a nebanujem... Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, asi 2/3 nalejeme do formy, necháme v chladničke stuhnúť, polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli, po miernom vychladnutí nalejem na čokoládu, znovu necháme v chladničke stuhnúť a zalejeme trochou čokolády...po stuhnutí vyklopíme :-)