Plnený plesnivec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g Plesnivca (môže byť aj Encián, Hermelín) 40g nastrúhaného tvrdého syra, 60g taveného syra, 30g suchej salámy, 30g šunky, petržlenová vňať, soľ, ml. č. korenie, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk do postupu. To mala byť chuťovka na Veľkonočnom stole, ale akosi som už nestíhala a keďže je najvyšší čas spotrebovať už nakúpené potraviny, tak sme si predĺžili jarný sviatok.

potrebujeme dobre ostrý nôž
Plesnivec rozkrojíme a vyberieme opatrne vnútro, tak aby sme nepoškodili "obal" (Plesnivce mám dva, ale plnku robím na jednu dávku a je jej dosť aj do dvoch)
k vybratej časti pridáme postrúhaný syr, tavený syr, petržlenovú vňať, soľ korenie a cesnak a dobre premiešame
primiešame na drobno nakrájanú šunku a znovu dobre premiešame
na spodné a vrchné časti vydlabaného Plesnivca položíme koliesko suchej salámy, navrstvíme plnku, a prikryjeme druhou časťou Plesnivca
asi takto
zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa
nakrájame na drobné chuťovky, ja som robila hneď z dvojitej dávky (ale len Plesnivce som mala dve, ináč plnka je asi ako z jednej horeuvedenej dávky) a neľutujem, je to špica