Sviatočná žemľovka - ako urobiť z mála veľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vianočka, v mojom prípade zbytky z paschy, veľkonočné sladké biele koláče....................., 4 vajíčka, 500ml mlieka, 6 PL kr. cukru (do snehu), olej a kokos na vymastenie pekáča........... Na jablkovú plnku: 4-5 jablčka, 3 PL kryšt. cukru, vanilkový puding, škorica..........Na tvarohovú plnku: 500g tvarohu, 400ml mlieka,vanilkový puding, ja som dala banánový, vanilkový cukor, 3 PL kr. cukru, hrozienka
POSTUP PŘÍPRAVY
Maminky, dnes ma napadlo ako nevyhodiť zbytky z veľkonočných bilelych koláčov, ale kto nemá, môže si kúpiť žemľovku. A keďže ja mám rada , ak je v koláčoch viac plnky ako cesta, tak som si vymyslela ako zväščiť objem plnky. Tak poďme na postup.
 |
vymastíme si pekáč olejom a vysypeme kokosom |
 |
rôzne druhy koláčov si nakrájame |
 |
do 500ml mlieka dáme 4 žĺtky a rozšľaháme ( ja ponorným mixérom), bielka dáme zvlášť do misky |
 |
jablká si očistíme, nastrúhame a podusíme krátko s 3 PL kr. cukru, zalejeme 100ml vody, v ktorej si rozmiešame vanilkový puding, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa |
 |
v mlieku uvaríme hustejší banánový puding s 3 PL kr. cukru, pridáme hrozienka |
 |
ponorným mixérom rozšľahať tvaroh |
 |
zmiešame puding s tvarohom a OVLÁDAME sa ,aby sme nezjedli celú plnku ešte pred tým ako ju požijeme do žemľovky |
 |
koláč , alebo vianočku namáčame do mlieka s rožšľahanými žĺtkami a ukladáme do pekáča, ale dávame pozor, aby sa nerozmočila, len tak zľahka, alebo ju pokropíme |
 |
na prvú vrstvu dáme podusené jablká, posypeme trochu škoricou |
 |
zase vrstva namočených koláčov (vianočky) |
 |
vrstva tvarohu |
 |
a posledná vrstva namočených koláčov (vianočky), ktorú posypeme práškovým cukrom a dáme do rúry na 180°C zapekať asi 20 minút neprikryté, potom keď cukor tak trochu akoby skaramelizoval, prikryjeme alobalom a pečieme ešte 20 minút |
 |
dobre vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme lryšt. cukor a vyšľaháme riadne tuhý sneh |
 |
navrstvíme na upečenú žemľovku a dáme do rúry zapiecť na 10 minút, rúru stiahneme na 150°C |
 |
usušený sneh |
 |
a takto nejako by mala vyzerať, trochu je roztečená, ale to len preto, že deti už nevedeli udržať slinky na uzde , tak som to krájala ešte horúce. Dobrú chuť................... |