Turecký plnený chlieb - Pide boregi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 100 ml vlažného mlieka°°°100 ml vlažnej vody°°°1 ČL cukru°°°1 ČL soli°°°1 PL oleja°°°2 bielka°°°500g chlebovej hladkej múky T-650°°°1 čerstvé droždie PLNKA: °°°500g mletého mäsa°°°2 cibule°°°2 zelené papriky /ja som zmiešala zelenú a žltú/°°°1 paradajka°°°6 PL paradajkového pretlaku°°°100g strúhaného syra°°°1-2 strúčiky cesnaku°°°petržlenová vňažť°°°žĺtky a roztopené maslo na potretie°°°sézam na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
Cesto nám spracuje pekáreň, alebo ručne, rozdelíme si ho na menšie časti /10-12ks/. |
 |
Kým sa nám ale spracováva alebo kysne cesto, pripravíme si plnku zmiešaním mäsa s nasekanou cibuľou, paprikou, paradajkami, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, prelisovaný cesnak, opaprikujeme a nakoniec pridáme paradajkový pretlak. |
 |
Z rozdelených častí cesta si urobíme guľky... |
 |
Guličky si vyvaľkáme do tvaru vajca... |
 |
... do stredu každého si rozotrieme plnku a roztiahneme ju po celej dĺžke. Okraje si necháme voľné. |
 |
Okraje prehneme smerom k sebe, plnku ale neprekrývame.Rohy zahneme, stlačíme, aby plnka nevytiekla. |
 |
Preložíme na plech na papier na pečenie, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom... |
 |
... a pečieme 20-25 minút na 200°C. Po vybratí z rúry potrieme roztopeným maslom. Počas pečenia sa v jednotlivých "vaničkách" nazbiera trošku tekutiny, ale je to v pohode, ona sa stratí :-)) |