Anjelský koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady: Na cesto: 5 žĺtkov 60 g cukru 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker štipka soli 5 bielkov 60 g cukru 200 g hladkej múky 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker 80 g rozpusteného masla alebo margarínu Na pokvapkanie: 200 ml hotového kakaového nápoja Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker 200 ml mlieka 3 zarovnané PL práškového cukru 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker 150 ml studeného mlieka Na posypanie: 1 zarovnaná PL kakaa Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm) špajdľu

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava: 1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Bielky ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha s cukrom a opatrne vmiešame do peny. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a rozpustené maslo alebo margarín. 2. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Elektrická rúra: 180°C \r\nTeplovzdušná rúra: 160°C \r\nPlynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút 3. Vychladnutý korpus prepichneme na niekoľkých miestach špajdľou a rovnomerne pokvapkáme kakaom. 4. Čokoládovú náplň pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a potrieme ňou korpus. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na a natrieme čokoládovú na náplň. Na 2 hodiny uložíme do chladničky. Krátko pred podávaním posypeme kakaom.

tento je moja vlastná výroba :-P
aj na pekáči :-)