Zapečená mrkvová fašírka so zemiakovou kašou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4-5 ks väčšej mrkvy * 3 vajcia * soľ * MČK * rohlík * strúhanka * 3 cibule * 2 strúčiky cesnaku * PRÍLOHA: zemiaková kaša *
POSTUP PŘÍPRAVY
Ahojte mamičky, hlásim sa o slovo výborným zeleninovým jedlom..... nehovorím, že je s ním málo práce, ale je dobré, lacné a zdravé.
 |
1. Očistite a nastrúhajte 4-5 väčších mrkiev. Ak by sa Vám to zdalo veľa, nezúfajte, mrkvu dáte variť a objem sa po odparení šťavy zmenší. |
 |
2. Mrkvu uvarte do mäkka. |
 |
3. ... a nechajte ju odkvapkať.... a samozrejme vychladnúť. |
 |
4. Do väčšej misy dajte polovychladnutú mrkvu (nemusí byť úplne studená), pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a starší rohlík alebo žemľu, ktorú ste namočili do vody a vytlačili všetku prebytočnú vodu. |
 |
5. Očierňokoreňte a pridajte 3 vajíčka. Ak máte masy viac, pridajte viac vajíčok. |
 |
5. Zmes zahustite strúhankou. |
 |
6. Na tácke so strúhankou vypracujte dva hrubšie valčeky, ktoré sa Vám vojdú do Vášho pekáčika a obaľte strúhankou. |
 |
7. Mrkvové fašírky v tvare valčeka. Ak sa Vám nechce robiť valčeky, rozotrite mrkvovú zmes po vymastenom pekáčiku. |
 |
8. Na fašírky nalejte zemiakovú kašu a pekne rozotrite. |
 |
9. Na vrchu urobte vlnky, aby papa dobre vyzerala. Rúru už máte pravdepodobne vyhriatu na 220 stupňov a ideme papanicu rýchlo zapiecť. |
 |
10. Všetko som zapekala asi 35-40 minút, neskôr som misu prikryla alobalom, aby nezhorel vrch. |
 |
11. Jedlo je výborné horúce, aj za studena, podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslými uhorkami. Brú chuť! |