Škvarkové pagáče, mäkučké a fajnovučké :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 3dcl mlieka 2 lyžice cukru 1 kocka drozdia 80dkg hl. muky lyžica soli 1/2 čajovej lyžičky ml. čierneho korenia 1vajce - na potretie 3 žltky 40dkg mletých škvariek

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravím si kvások - drozdie, cukor a trochu mlieka asi 1 dlc
Ostatné suroviny dám do misy aj s vykysnutým kvásokom a vymiesim cesto. Teda ja nemiesim - mám nato robota :D
Podla hustoty cesta ešte dolejem ak treba mlieko. Cesto je také ťažšie a mastné ale pracuje sa s nim dobre.
Aj robot ho vymieša uplne bez problemov.
Dám do misy
Nechám kysnúť asi 1/2 hod. Cesto vyberiem z misy rozvalkám a prelozim, takto prelozené dám opat do misy dalej kysnúť na 15min. znovu rozvalať a prelozit. Tento postup zopakovat tri krát. štvrtý raz ked vyberáme cesto z misy tak už len rozvalkáme povykrajujeme kolieska a dáme piecť. piekla som na 180stupnov cca pol hodinku. Z tejto dávky mi vyšlo 50ks.
Par odskúšaných veci: ak máte málo skvarkov nevadí, to čo som piekla dnes tiez som nemala dostatok švariek, dala som viacej mliečka. dolievala som kým bolo cesto akurát
tiež som nemala dostatok hl. muky použila som polohrubu pol na pol a cestu to neublížilo :)
Dobrú chuť.

Všetky suroviny aj s kváskom zmiešat. Ja to nahadžem do misy a robot vymieša krásne hladučko :)
po pol hodinke kysnutia vybrat a vyvalkat. Skladáme spôsobom :
spodok preložiť
vrch preloziť
právu a lavu stranu preložit. Takto prekladáme tri krát. :)1. krat po 30min, 2. a 3 krát po 15min. kysnutia.
takto vyzera cesto posledný krát ked som ho vytiahla z misy .)
koliečka naukladať. rura el. 180stupnov a 30min.
a je upečené táto davka putuje do krabice pre moju dcéru na lyžiarsky :)