Kuracie kúsky so zeleninou v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia cca 500 g, 4 väčšie mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 200 g hrášku, kúsok brokolice, dve cibule (veľkosti slepačieho vajca), maslo, smotana na varenie, voda, mleté korenie, soľ, solčanka, 1 PL horčice

POSTUP PŘÍPRAVY

...v obrázkovom postupe

...pripravíme si suroviny
...cibuľu nakrájame na drobno a podusíme ju do sklovita na masle (cca 50-70 g)
...kým sa cibuľa dusí nakrájame si na kocky kuracie prsia aj zeleninu
...do sklovitej cibuľky pridáme kocky kuracích pŕs a sprudka opražíme aby sa mäso zatiahlo ale pritom zostalo šťavnaté
...pridáme polovicu mrazeného hrášku (tento je z maminkinej záhrady) a spolu asi 5 minút podusíme. Potom aj mäso aj hrášok vyberieme z hrnca, mimo sporák.
...do výpeku vysypeme kocky zeleniny, pridáme zvyšok hrášku
...pridáme rozobratú brokolicu (rozdelenú na menšie kúsky)
...pridáme dva bobkové listy, 5-6 guľôčok nového korenia, zalejeme vodou a necháme variť kým zelenina zmäkne.
...keď je zelenina mäkká tak si z nej trošku odoberieme - priznáme ju v omáčke
...vyberieme bobkové listy a guľôčky korenia, pridáme 1 PL obyčajnej horčice (kto to chce pikantnejšie, pokojne môže pridať dijonskú horčicu) a rozmixujeme všetko do hladka ponorným mixérom
...necháme prevrieť, do omáčky vrátime mäso, necháme spolu cca 2 minúty prevrieť
...na zjemnenie vlejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a odložíme z ohňa
...úplne na záver vsypeme časť zeleniny, ktorú sme si pred mixovaním odobrali ... a je to mňam :)