Pralinky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík som našla na jednej českej stránke a nedá mi nepodeliť sa o ich fantastickú chuť aspoň prostredníctvom receptu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Robia sa v silikónovej forme určenej na pralinky, ale dá sa aj improvizovať: použiť najmenšie papierové košíčky alebo plastový obal z dezertu Tofifee, prípadne obal, v ktorom sú v obchode uložené Kinder vajíčka :-)

Čokoládové pralinky s marcipánom: na 15 - 18 kusov potrebujeme asi 100g horkej čokolády Figaro, a asi 50 g marcipánu /buď originál napr, Dr. Oetker alebo mliečny a pod./ čokoládu rozpustíme, nalejeme do formy 1 ČL do každej jamky a rozotrieme na dno aj po stenách. Necháme v chladničke stuhnúť a do každej jamky vložíme gulôčku marcipánu. Zalejeme čokoládou a necháme znovu stuhnúť. Vyklopíme a vychutnávame...
Pistáciové pralinky: na 18 - 20 kúskov budeme potrebovať 70 g bielej čokolády /postačí aj z Lidlu/, 60 g pistáciovej polevy /ja som si ju nechala poslať z Čiech, je to tuková poleva, ale tu http://www.cokoladybb.sk/store/default.asp?lngDepartmentID=67 majú aj pomarančovú a citrónovú, tak takto by mala vyzerať/ . Náplň: 100g smotany n šľahanie, 100g bielej čokolády, 30g pistáciovej polevy/. Čokoládu a polevu si spolu rozpustime, vytrieme touto zmesou formičky a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu zahrejeme, pridáme rozlámanú čokoládu, polevu a necháme spolu rozpustiť. Po vychladnutí nalejeme do pripravených formičiek, znovu necháme stuhnúť a zalejeme zvyšnou zmesou čokolády a polevy...
Kokosové pralinky: na 15 - 18 kúskov potrebujeme: 100g bielej čokolády /ja som použila z Lidla, ale ak chceme biele pralinky je lepšie použiť Carla polevu a pod. Náplň: 50g zmäknutého masla, 2 PL práškového cukru, 2 PL sušeného mlieka /pokojne môže byť aj nízkotučné alebo sójové/, 3 - 5 PL kokosovej múčky, 1 Pl umu. Čokoládu rozpustíme a do každej jamky nelejeme asi 1 Čl, vytrieme dno aj steny a dáme do chladničky stuhnúť. Suroviny na náplň vymiešame, kokosovú múčku pridávame nakoniec, pridáme len toľko, aby plnka bola primerane hustá. Náplň opatrne natlačíme do pripravenej forma a zalejeme zvyšnou čokoládou. Po stuhnutí vyklopíme a degustujeme...