Jablkový koláč so šľahačkovým dezertom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 4 vajcia, 1dcl oleja, 1 dcl mlieka, 20 dkg hladká múka, 20 dkg práškový cukor, 1 prášok do pečiva.
Na jablkovú náplň: 700g jabĺk, 560 ml jablkového džusu, 2 tortové želé číre Dr. Oetker, 1 vanilkový puding Dr. Oetker, 2 vanilkové cukry, škorica.
Na potretie: šlahačkový dezert Dr. Oetker s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup prípravy je v obrázkovom postupe.

Vyšľaháme žĺtka s cukrom.
Pridáme olej a šľaháme.
Pridáme mliečko a vyšľaháme.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta. Už nešľaháme len jemne vmiešame do cesta.
Plech buď vymastíme, alebo použijeme papier na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme 20 minút na 200 stupňoch.
Očistíme a nakrájame jabĺčka, pridáme 460 ml jablkového džusu, tortové želé, vanilkové cukry a trochu škorice.
Za častého miešania jablká podusíme nerozvaríme. Keď majú zlatistú farbu, sú hotové. Doba sa riadi podľa druhu jabĺk.
Vo zvyšnom džuse (100 ml) rozmiešame pudingový prášok, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme.
Vytvorí sa nám hustejšia hmota. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Keď je korpus vychladený natrieme naň tuhnúcu jablkovú náplň. Dáme stuhnúť do chladu.
Vyšľaháme šľahačkový dezert s 300 ml mlieka.
Natrieme na jablkovú náplň a dáme stuhnúť.
Nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť. Rozmýšľala som že koláčik by sa dal urobiť aj banánový namiesto jablkového džusu a vanilkového pudingu by sme dali banánový. Ale s banánmi opatrne aby sa celkom nerozvarili, prihodili by sa asi až na záver pred odstavením banánovej náplne. Neviem treba to vyskúšať.