Mrkvový perkelt / podľa : A. Mačingovej / ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mrkva * cibuľa * olivový olej * sójová omáčka * MČK * drvená rasca * mletý rozmarín * soľ * uvarené vajíčko *
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi jednoduchý. Všetko sa robí v jednej panvičke. Mrkva : čistí žalúdok a črevá, pôsobí močopudne, znižuje cholesterol, chráni zrak a zubnú sklovinu. Je vynikajúcim zdrojom energie pri stavoch vyčerpanosti. Obsahuje vitamíny A, C a B, betakarotén,železo, meď,vápnik,draslík a sodík. A. M.
 |
1 Cibuľu osmažíme na olivovom oleji. |
 |
2. Pridáme korenie, rascu, sójovú omáčku, soľ. |
 |
3. Mrkvu nakrájame na tenké krúžky. |
 |
4. Pridáme k cibuľke, krátko opražíme a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou varíme asi 15 minút, kým sa neodparí voda. |
 |
5. Naložíme si na tanier a posypeme strúhaným vajíčkom. |